Rust En ruimte op de grens van Friesland en Drenthe


naambord met telefoonnummer 06-25234399

Beste gasten,


Wij hopen dat u het naar uw zin heeft gehad in onze B&B en dat u heeft genoten van onze woonomgeving.

Uw feedback wordt zeer op prijs gesteld. Wilt u een berichtje achterlaten voor ons en voor toekomstige gasten? 

Dank voor uw bezoek, dank voor uw reactie!
Bram en Petra, mei 2021


(uw email adres zal uiteraard niet vermeld worden op deze pagina)

Datum 06-06-2024 Naam: Leunie en Jan 

Hallo Petra en Bram,

Het is alweer bijna een week geleden dat we bij jullie waren. Wat was het weer leuk elkaar te zien! Je voelt je echt welkom bij jullie. We hebben genoten van het heerlijke ontbijt! Wat een verwennerij. Ook de gezellige gesprekken met jullie en verhalen van Bram over de omgeving waren super! De avonden dat we met onze zus en zwager zaten te kletsen in de ontbijtruimte waren weer erg gezellig. Niets is jullie teveel! Wij komen graag nog weer een keer terug!
Lieve groetjes van Jan en Leunie 

Datum 03-06-2024 Naam: Jopie en Rook 

Wat hebben we het naar ons zin gehad bij jullie. Heel hartelijke ontvangst keurig nette schone kamer. Heerlijke ontbijtjes met nog iets extra's voor tussen de middag.
Top geregeld. 's Avonds heerlijk in de gezamelijke ruimte een spelletje doen met onze zus en zwager. Alles kan.
Wij komen graag nog eens terug.
Lieve groeten van Rook en Jopie 

Datum: 14-05-2024 Naam: Grace en Felix

 Hoi Petra en Bram,

Voor de 8e keer bij jullie een aantal dagen met het Hemelvaart weekend doorgebracht. Iedere keer weer een feest, het heerlijke drie gangen ontbijt (er wordt zelfs rekening mee gehouden dat het voorgerechtje niet hetzelfde is als vorig jaar), jullie hartelijkheid, de geweldige fietsroutes die Bram voor ons uitzet. Wederom prachtig weer en zo heerlijk van de mooie tuin kunnen genieten. Kamer zoals altijd fantastisch en altijd super schoon! Complimenten. Waar vind je dit alles... in 't Kragelhuus! Wij hebben nog een vakantie gevoel van deze 4 dagen. En zeker weten dat wij volgend jaar weer terugkomen, wij krijgen geen genoeg van jullie B&B en de prachtige omgeving'. Wij zeggen dus: "TOT ZIENS MAAR WEER IN 2025"!

Warme groet van Grace & Felix 

Datum: 06-05-2024 Naam: Marjan en Hank

Hoi Bram en Petra,
Wat hebben wij genoten van het overnachten in jullie B&B. We hebben echt het gevoel gehad dat we welkom waren en wat een warme ontvangst.
De belangstelling die jullie voor de gasten hebben werd echt door ons op prijs gestelt! Het ontbijt perfect en goed! De kamers echt top! 
De fiets-routes die Bram heeft gemaakt. Wij hebben ze met plezier gefietst. 

Groetjes Hank en Marjan

Datum: 19-09-2023 Naam: Angela en Harry 

Dag Petra & Bram, we zijn weer bij jullie geweest.
En we mogen zeggen, met veel plezier. We zijn er nu uit, jullie beiden hebben 5 STERREN verdiend, helemaal terecht.
Het heerlijke 3-gangen ontbijt ( met Jaap ) en de fijne kamer met alles erop en eraan. De goede zorgen van jullie. Niets was jullie teveel voor de gasten.
En dat verdient een groot compliment. En dan de adviezen van jullie en natuurlijk Bram, onvermoeibaar bezig met routes voor fiets en voor wandelingen. Prachtig.
En Petra, ook nog gefeliciteerd met jouw record van voorgerechtjes, elke dag een ander, dat is mooi gedaan.
Dus met andere woorden: Bedankt voor alles, jullie hebben ons verwend. Helemaal Toppie.
Groetjes van ons en waarschijnlijk tot de volgende keer. Doei.

Datum 10-09-2023 Naam: Hanneleen en Klaas

Fantastisch verblijf gehad bij Bram en Petra. gastvrij ontvangen. Mooie omgeving en verblijf. Heerlijk 3 gangen ontbijt, met lekkere broodjes en beleg. We komen zeker een keer terug.


Datum: 25-07-2023 Naam: Arnold en Liesbeth

't Kragelhuus is het enige Bed & Breakfast waar wij vaker terugkomen.
Petra en Bram zijn zeer gezellige mensen en bijzonder gastvrij. Ze stellen zich bescheiden op en zijn beschikbaar indien nodig. Beide hebben een goede kennis van de omgeving en kunnen adviezen geven over de bezienswaardigheden. Zij beschikken over diverse wandel- en fietsroutes, die zij zelf hebben opgezet om optimaal van de omgeving te kunnen genieten. Eventueel kan Bram de routes naar wens combineren of aanpassen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf je gang gaan.
De locatie is uniek gelegen vlakbij bos, hei en mooie landelijke gebieden. De kamers zijn zeer schoon met prima bedden, ruim sanitair en een fantastisch ontbijt. We hebben nog nooit zo'n leuk en afwisselend ontbijt gehad als bij 't Kragelhuus.                                                                            Wij raden deze Bed & Breakfast dan ook van harte aan.

Datum: 15-07-2023 Naam: Jack en Jolanda                                                                                                                                                                            

Op aanraden van plaatsgenoten een weekje geboekt in ‘t Kragelhuus. Vol verwachting afgereisd naar Boijl en álle verwachtingen werden ruimschoots overtroffen ; geweldige super gastvrije ontvangst door Petra en Bram, 2 prachtige mensen met passie voor hun B&B !
Een fantastische kamer waar niets ontbrak;
Prima bed, mooie ruime douche en toilet, koelkast , waterkoker met koffie en thee; aan werkelijk alles is gedacht. Chillen in een prachtige tuin in een hele mooi omgeving.
En een ontbijt; 3 gangen-Kragelhuus met heerlijke zelf gemaakte jammetjes , verse streekproducten (heerlijk) en super lekkere broodjes in allerlei soorten. Koffie of thee of verse melk en echte verse jus d’ orange.
Met veel liefde geserveerd en met veel smaak genuttigd. En na het overheerlijke ontbijt een door Bram uitgezette fietstocht besproken met Bram en daarna op de fiets voor dagelijks plus minus 60/65 km.
Van het ene “wauw-moment” naar het andere; zowel op Fries alsook op Drents grondgebied.
HET WAS TOP TOP en nog eens TOP.
Van schaal 1 op 10 : een *20*
Wij , (Jolanda en Jack) komen hier graag nog terug, want wij kunnen ons geen betere B&B voorstellen .
Dankjewel Friesland, dankjewel Drenthe, maar bovenal DANKJEWEL lieve Petra & Bram .
Groetjes Jack & Jolanda uit het Brabantse Zevenbergen                                                                                                                                                                             
Datum: 2-07-2023 Naam: Gerdien en Nick

Voor het eerst in een B&B gelogeerd, het was een geweldige ervaring. We zijn hartelijk ontvangen en hadden een gezellige superschone kamer, heerlijke badkamer. Het ontbijt 3 gangen en *** heerlijk brood, broodjes en kaas van de kaasboerderij. Maar zeer niet te vergeten de heerlijke jammetjes en de uitleg van Petra waarvan je al trek kreeg. Mooie fietstochten gemaakt in de omgeving, waarbij we het advies van Bram hebben gebruikt. Leuke musea bezocht icm onze fietstochten, kortom 5 dagen was te kort voor ons. We hebben genoten van de rust en mooi gebied waren jullie wonen. Petra en Bram, bedankt en we hopen nog eens langs te komen. Kweeperen deal zijn we niet vergeten die komen ongeveer sept/okt jullie kant op.


Datum: 26-09-2022 Naam: Angela en Harry                                                                                                                                                                            
Petra en Bram, we hadden al een hoge verwachting van jullie. Maar ..... jullie hebben dit overtroffen. Wat hebben wij een plezier en genot gehad in jullie B&B. Het speciale ontbijt, eigen eitjes, speciaal voorgerecht, de voortreffelijke kaasjes, eigengemaakte speciale jam à la Kragelhuus en de uitleg van Petra erbij. Een 10 daarvoor. En dan Bram, onvermoeibaar routes uitzetten voor ons, voor optimaal plezier en genot van de natuur, zowel op de fiets als te voet. Groots. Met andere woorden, GROOTS en dat is gemeend.
En dan het grote geheim van jullie: Klop even op de deur van jullie woning en jullie stonden klaar voor ons.
Dank voor de mooie dagen bij jullie. De hartelijke groeten van ons, Angela & Harry. We voelden ons thuus in het Kragelhuus.

Datum: 29-08-2022 Naam: Anneke en Piet 

Beste Petra en Bram, voor de vierde keer hebben we genoten van ons verblijf bij jullie. Het ontbijt was weer overheerlijk. De eitjes van jullie kippetjes, de smaakvolle streekkaasjes, zelfgemaakte jam en warme broodjes zijn een perfecte start voor wandelingen en stedenbezoek. Bedankt voor de gastvrijheid en tot volgend jaar

Datum: 02-05-2022 Naam: Bart en Anne-Marie

We gingen voor een 8 maar kregen een 9,5! We hebben ons erg welkom gevoeld. Zeer attent om het ons naar de zin te maken. Heerlijk ontbijt! En een goede promotie voor het Drents-Fries Wold en de Koloniën van weldadigheid. 

Datum: 21-10-2021 Naam: Ali en Bert

Petra en Bram. Voor het eerst in een B&B gelogeerd. Het was een geweldige ervaring. We zijn hartelijk ontvangen en hadden een grote, gezellige kamer . Het ontbijt was super met heerlijke streekproducten van slager, bakker en kaasboerderij. En niet te vergeten een eitje van eigen kippen. Mooie wandelingen gemaakt in de omgeving, waarbij we het advies van Bram opgevolgd hebben. Petra en Bram, bedankt en we hopen nog eens langs te komen. 

Datum: 20-09-2021 Naam: Soepie en Ate

Super gehad, was maar één nachtje maar hebben genoten. Petra en Bram zijn een uitstekende gastvrouw/heer. De omgeving is prachtig, voor ons stadsmensen heerlijk rustig. De ontvangst was prima, de kamer groot, van alle gemakken voorzien en heel schoon. Het ontbijt was uitgebreid en zeer goed verzorgd. We komen zeker weer een keer terug al was het alleen maar om Petra en Bram. Dus een aanrader voor een ieder, vooral hen die in de drukte leven. Veel geluk voor jullie beiden en ga zo door er was niets op aan te merken. Graag tot de volgende keer!

Datum: 31-08-2021 Naam: Sonja en Karel Bericht: 

Beste Petra en Bram. Tijdens onze fietsvakanties door Oost-Nederland hebben wij veel B&B's en hotels gezien. Jullie B&B valt echt op. De hartelijkheid van de ontvangst, de manier waarop jullie gastvrijheid invullen, het is allemaal klasse!Het heerlijke ontbijt waar jullie veel zorg aan besteden, de kamer met horretjes, de fraaie tuin voor de gasten, perfect!We weten nog niet of onze fietsroutes ons in de toekomst weer bij Boijl brengen maar als dat zo is weten wij jullie te vinden. 

Hartelijke groet uit Zaandam, Sonja & Karel

Datum: 25-08-2021 Naam: Grace Bericht: Al vanaf 2017 bezoeken wij ieder jaar de B & B van Petra en Bram. Een toplocatie! Mooie kamers, een heerlijke tuin bij het gezellige huis! Je voelt je dan ook echt thuis in 't Kragelhuus. Wederom 4 dagen van een geweldig 3 gangen ontbijt genoten. Met de door Petra geregelde elektrische huurfietsen hebben we 2 dagen heerlijk gefietst. Bram had 2 mooie routes voor ons uitgestippeld. Kortom weer genoten maar nog niet uitgekeken! Dus...we komen zeker weer terug!! 

Datum: 22-08-2021Naam: Piet en Anneke Bericht: 

Beste Petra en Bram,We hebben weer genoten van jullie gastvrijheid. Iedere dag beginnen met jullie overheerlijke 3-gangen ontbijt is op zich al een feestje. Ondanks het wat minder gunstige weer hebben we ons alle dagen bezig kunnen houden met de prachtige wandelingen die Bram voor ons had bedacht: maatwerk !!! Het was weer fantastisch: na de actieve dagen was het heerlijk uitrusten op de gerieflijke kamer. We komen zeker terug. Hartelijk dank voor jullie lieve zorgen. Hartelijke groet, Piet en Anneke 

Datum: 09-08-2021 Naam: Katja en Tom Bericht: We hebben genoten van de gastvrijheid bij Petra en Bram. Het uitgebreide en heerlijke 3-gangen ontbijt met zelfgemaakte jam en lekkere kaasjes en vleeswaren was geweldig. Bram had hele mooie fiets- en wandelroutes uitgestippeld. In de tuin kon je heerlijk zitten en de kamers waren heel schoon en netjes. Kortom het was perfect. Een absolute aanrader. 

Datum: 02-08-2021 Naam: Cisca Bericht: Heerlijk weekend gehad in het Kragelhuus. Elk ontbijt weer een feestje! Fijne kamer en vriendelijke gastvrije ontvangst. Jammer dat we door het weer niet in de mooie tuin konden zitten. Zeker een aanrader. 

Datum: 21-07-2021 Naam: Wies Bericht: Wij hebben een heerlijk weekend gehad bij Bram en Petra. Het is een geweldige locatie. Elke ochtend werden we verwend door Petra met een 3-gangen ontbijt. Bram heeft voor ons prachtige fietstochten uitgestippeld. Het was helemaal TOP!

Datum: 06-07-2021 Naam: Astrid Bericht: Het was heerlijk om in het Kragelhuus te verblijven. Een mooie plek en zeer gastvrije ontvangst en verzorging. Ik had geen beeld bij een 3 gangenontbijt en was dus zeer verrast. Ook voorzien van leuke fiets en omgevingtips. Echt een aanrader bij Petra en Bram.

Datum: 21-06-2021 Naam: Ineke en Tiny Bericht: Wat hebben wij een heerlijk weekend gehad bij Bram en Petra.
Wat zijn wij verwent met hun heerlijke ontbijt. En de goede en leuke fietsroutes van Bram. Een aanrader.

Datum: 27-05-2021 Naam: Marion Bericht: Een warm welkom door de zeer gastvrije eigenaren. Prachtige kamer op een droomplek in de natuur. Dit in combi met een heerlijk ontbijt. Om zeker naar terug te keren. Chapeau, Douze points!

Datum: 15-10-2020 Naam: Jennifer en Richard Bericht:
Dit is voor ons de eerste keer dat wij in een B&B hebben gelogeerd. Petra en Bram, dit was een zeer aangename kennismaking met jullie en jullie mooie B&B. Top verblijf! 

Datum: 15-10-2020 Naam: Pieter en Renate Bericht:
Wat hebben wij genoten in het Kragelhuus en van de prachtige omgeving. Wij waren er slechts twee nachten maar het voelde veel langer. Dankzij het geweldige ontbijt van Petra konden wij met gemak de prachtige tochten maken die Bram voor ons op maat uitstippelde. Wij zijn bang dat we nog een keertje terug moeten komen om verder te genieten! 

Datum: 12-10-2020 Naam: Grace en Felix Bericht: Wij zijn inmiddels al een aantal keren te gast geweest bij Petra en Bram in de B&B en weten nu al zeker dat wij hier terug blijven komen. Wat een heerlijk onderkomen, een geweldige gastvrijheid van Petra en Bram, een geweldig ontbijt wat ons ieder bezoek weer verrast en wat een mooie omgeving. Fietsen huren, geen probleem, Petra en Bram regelen het. Ja, wij hebben het wel gevonden bij 't Kragelhuus.

Datum: 22-09-2020 Naam: Piet en Anneke Bericht:
Wij zijn hier deze keer een hele week geweest en het was super !!!!. Na een heerlijk nachtje slapen verwend worden door Petra’s fantastische ontbijt, beter kan je dag niet beginnen. Bram heeft voor actieve dagbesteding op maat gezorgd, prachtige wandelingen en fietstochten bedacht. We hebben geboft met het fraaie nazomerweer. We komen volgend jaar graag terug voor de bloeiende hei, de coronavrije musea en een verblijf in deze prettige gastvrije B&B. Groeten, Piet en Anneke

Datum: 19-07-2020 Naam: Anneke en Piet Bericht:
Perfect adres om een weekje te verblijven.
Gastvrij ontvangen door Petra en Bram en meteen kregen we het gevoel dat we hét ultieme plekje hadden gevonden om Corona-proef door te brengen. Na een goede nachtrust in de riante kamer met uitstekende bedden en prima badkamer werden we iedere ochtend door Petra verwend met een overheerlijk 3-gangen ontbijt, vooral de originele voorafjes, de streekkazen waren super en niet te vergeten de huisgemaakte jammetjes.
Bram had fantastische wandelingen voor ons uitgestippeld, wat een wisselend landschap, bos, hei, meertjes, moerasgebied, het is er allemaal.
Wij komen hier graag in september terug en kunnen deze B&B zeker aanbevelen bij familie en kennissen.

Datum: 01-11-2019 Naam: Peter en Anneke Bericht:
Wat hebben wij vorige week heerlijke dagen gehad bij Petra. Het ontvangst, je voelde je er gelijk al thuis. Een mooie kamer, heerlijke bedden. En dan het 3 gangenontbijt. Geweldig en met veel zorg klaargemaakt. Fijn dat we ook ons lunchpakket mochten maken van de heerlijke broodjes die over waren. Petra heeft ons op mooie wandelroutes gewezen en wist ook veel van de omgeving. Nogmaals bedankt voor de gastvrijheid en de heerlijke jam die we meekregen voor thuis. We komen zeker terug en gaan jullie zeker aanbevelen in onze omgeving.

Datum: 05-10-2019 Naam: Jolanda & Peter Bericht:
Het B&B bij Petra was voor ons de kennismaking met Bed & Breakfast. Tot op heden zijn wij van het (caravan) kamperen, maar wat een overweldigende ervaring was dit! We werden hartelijk ontvangen door Petra en al snel voelde we ons thuis. Petra liet ons kennis maken met wandel- en fietsmogelijkheden in het Drentse land. De absolute trots van Petra is het zeer uitgebreide ontbijt en dat is werkelijk een topper! We hebben een fantastische tijd gehad en komen zeker nog eens weerom. Dank je wel Petra (ook nog voor de zelfgemaakte huis-jam bij het afscheid)!

Groeten,
Jolanda & Peter. 

Datum: 25-09-2019 Naam: Dik, Irene en Snuf Bericht:
Hoi Petra en Bram we hebben genoten van de dagen die we bij jullie waren. En zoals boven aan jullie site staat, Vuul je thuus in 't Kragelhuus, hebben we ons vanaf dat we door jullie werden ontvangen met een lekker bakje koffie, thuus gevuuld. En Snuf ook. Petra, je vroeg om kritisch te kijken, dat hebben we gedaan. Alles was prima in orde, de kamer, de fijne bedden en de heerlijke douche waar de handdoeken en washandjes al op ons lagen te wachten. Ook de kleine dingetjes zoals flesjes doucheschuim enz. De koelkast met flesjes water en niet te vergeten de vliegenmepper. Het 3 gangen ontbijt was super. Heerlijk alles vers. Top. Ook van het praatje tussen de gangen door hebben we genoten. Dat maakte het allemaal persoonlijker. Van de pot eigengemaakte appeltaartjam gaan we zéker genieten. Heel erg bedankt. We komen graag een keertje terug. Groetjes Dik, Irene en Snuf

Datum: 22-09-2019 Naam: Irma en maarten Bericht:
Voor de 2ekeer genoten Vd gastvrijheid te boijl.
Petra en bram doen er alles aan om t zo prettig mogelijk te maken.
Dit is wederom gelukt want wij komen graag nog eens terug!,
Grt Irma en maarten

Datum: 18-09-2019 Naam: Els en jasper Bericht: 2 geweldig leuke dagen bij bram en Petra gehad. Prachtige omgeving om te fietsen en wandelen. Heerlijk uit eten geweest ( tip van Petra) Super ontbijt. Het was top!!!!

Datum: 01-09-2019 Naam: Germaine en Stephan Bericht:
Wat een heerlijke plek, de omsloten tuin met privacy en de fantastische kamers, wij vonden het helemaal top bij Petra en Bram. Zo gastvrij en lief. Wij kunnen het een ieder van harte aanraden als B&B.

Datum: 18-08-2019 Naam: Bob Boudewijn Bericht:
Beste Bram en Petra, wij zijn samen met mijn ouders bij jullie geweest en hebben genoten! De ontvangst was zeer hartelijk en de beide kamers netjes, compleet en schoon. We hebben goed geslapen en het ontbijt was prima! Jullie tip om te dineren bij hotel Lunia was een goede. We zullen de b&b van harte aan bevelen bij anderen! Groetjes, Bob en Carlin.

Datum: 28-07-2019 Naam: Piet en Maria Bericht:
Wij hebben heerlijke dagen gehad. Alles was perfect. De ontvangst, kamer, omgeving, tuin met verschillende zitjes met indien nodig veel schaduw onder de boom, wat afgelopen week zeker een must was. Het heerlijke, uitgebreide 3 gangen ontbijt. Onze gastvrouw Petra deed alles wat mogelijk was om het ons zo goed mogelijk naar de zin te maken. We konden echt merken dat ze het met plezier en liefde deed. Niets was haar teveel. Bram was helaas, vanwege werkzaamheden, elders. Maar toen hij thuis was genoten we ook van zijn gastvrijheid en hielp hij Petra zoveel hij kon. Petra en Bram, jullie B en B is echt een aanrader en wij zullen jullie zeker aanbevelen in onze vrienden en kennissen kring. Jullie B en B verdient alleen maar +++++

Datum: 08-07-2019 Naam: Robert Borst Bericht:
Hoi Petra en Bram.

Afgelopen week was weer een week lang GENIETEN! Ik ben nu alweer voor de 6e keer wezen logeren en het verveelt nooit! Een hele mooie en rustige omgeving, ideaal voor de mens die rust en ontspanning zoekt. Maar ook ideaal voor de wat sportievere mens! Fietsen en wandelen kan je hier volop en er zijn ook mooie routes beschikbaar gesteld door Petra en Bram. De kamers zijn perfect en luxe en vooral elke ochtend is het heerlijk genieten van het uitgebreide ontbijt met verschillende en heerlijke, verse producten uit de omgeving!

Petra en Bram, nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid en zeker tot de volgende keer! Ik beschouw jullie B&B als mijn tweede huis ;-)

Groeten,

Robert.

Datum: 10-05-2019 Naam: Sander en Sigrid van Leeuwen Bericht:
De website van deze B&B wekte onze nieuwsgierigheid wat sterker werd na een prettig telefonisch/ mailcontact.
Als je verblijft bij B&B 't Kragelhuus is dat toch nét even anders.
Voor ons persoonlijk was het een beleving. In alles merk je dat Petra en Bram deze B&B runnen met Liefde en Plezier.
Nieuwsgierig? Laat u verrassen en misschien deelt u onze ervaring dat het "Nét even anders" is.
Petra en Bram, wij hebben genoten van jullie gastvrijheid!
Dat maakte ons weekend nét even anders!
Tot een volgende keer!

Datum: 08-04-2019 Naam: Pieter & Liesbeth Bericht:
B&B ' t Kragelhuus is een prima locatie in een mooie omgeving. Heerlijk rustig en alles goed verzorgd. Een dikke pluim voor Petra en Bram!

E-mail verzonden