Bed and Breakfast op de Grens van Friesland en Drenthe

"Vuul je thuus in 't Kragelhuus",            van harte welkom!

B&B in Boijl, Friesland 
heel dicht tegen Drenthe aan

B&B 't Kragelhuus in Friesland is een charmante en kleinschalige B&B voor rustzoekers en natuurgenieters.
Het B&B beschikt over 2 ruime en lichte kamers op de begane grond, in het gerenoveerde achterhuis. 
Beide kamers beschikken over een privé badkamer met inloopdouche.
't Kragelhuus is rustig gelegen in het buitengebied van het dorpje Boijl, op de grens van Friesland en Drenthe, vlakbij Nationaal Park Het Drents Friese Wold. 

B&B 't Kragelhuus is een woonboerderij. Aan de zijkant grenst het perceel aan het weiland. Aan de achterkant grenst het aan een zandpad waarover je direct, vanuit de achtertuin, een achtergelegen bosje in kunt wandelen. Het voorhuis is het privé gedeelte. 
Het varkenshok (tegenwoordig zonder varkens) en de garage omgrenzen de gastentuin . Deze tuin is ingericht voor de gasten met zitjes in de zon en in de schaduw

Het B&B gedeelte van 't Kragelhuus bevindt zich in het rietgedekte achterhuis van de woonboerderij. 
Door het rietgedekte dak zijn de kamers in de zomer heerlijk koel en in de winter aangenaam warm.
De B&B heeft een eigen ingang.

Na een ingrijpende verbouwing is het achterhuis, de voormalige stal, compleet gerenoveerd en omgebouwd tot modern woon- en slaapgedeelte. Het nostalgisch aanzicht van B&B 't Kragelhuus aan de buitenkant is daarbij behouden gebleven. 
Bed and Breakfast 't Kragelhuus biedt een goed bed, privé sanitair met een heerlijke inloopdouche en ruime, schone en erg lichte kamers.

Er wordt veel aandacht besteed aan het 3 gangen verrassingsontbijt, waar u dan ook echt even de tijd voor moet nemen. Het ontbijt wordt geserveerd in een aparte ontbijtruimte, die grenst aan de kamers. Bij mooi weer wordt het ontbijt op verzoek in de tuin geserveerd. De kamers zijn voorzien van TV, koelkast, Wifi en een zitje en bieden de gasten de mogelijkheid om zelf een kopje koffie of thee te zetten. 


fietsen en/of wandelen en genieten van rust, ruimte en gemoedelijkheid

"Vuul je thuus in 't Kragelhuus"

Wij doen ons best om onze gasten in een ontspannen en gemoedelijke sfeer mee te laten genieten van het mooie plekje waar we mogen wonen. En het is aan u, de gast, om te bepalen hoe u dat het liefst ingevuld wilt zien. Wilt u rust en privacy dan wordt dat gerespecteerd.
B&B 't Kragelhuus is immers ook een heerlijke ambiance om je even helemaal terug te trekken en bij te komen van de dagelijkse hectiek.

Wilt u meedelen in ons enthousiasme en tijdens uw verblijf de omgeving zo goed mogelijk leren kennen, dan voorzien wij u met plezier van de informatie die u daarbij nodig heeft en delen graag onze ervaringen met u.

Hoe dan ook: wij worden erg vrolijk van tevreden gasten! 

Wij wonen in zó een prachtige omgeving waar het hele jaar door zóveel te genieten valt op zóveel verschillende manieren,
dat wij dat graag uit willen dragen.

Als u, als tevreden gast, 't Kragelhuus verlaat met goede herinneringen aan uw verblijf bij ons, dan beschouwen wij dat als een groot compliment.
Komt u nog eens terug naar onze omgeving omdat u nooit heeft geweten dat het hier zo mooi is, dan is onze missie helemaal geslaagd!

De B&B:
 kleinschalig en gemoedelijk
twee kamers op de begane grond 
beide kamers met privé sanitair 
maximaal 4 personen 
aparte ontbijtruimte 
alles gelijkvloers 
De tuin: 
 privé gastentuin 
zitjes in de zon en in de schaduw 
afsluitbare garage voor fietsen of motoren
parkeren op eigen terrein
De omgeving: 
 rondom in de natuur
nabij Nationaal Park Het Drents Friese Wold 
 nabij de Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord en Veenhuizen


Genieten van Rust en Ruimte 

Wij zijn zelf enthousiaste fietsers en wandelaars en het is ook niet voor niets dat wij een aantal jaren geleden ervoor gekozen hebben om in Boijl te gaan wonen. Het is hier heerlijk rustig en de mensen zijn vriendelijk en ontspannen.  Het dorpje Boijl grenst aan Nationaal Park Het Drents Friese Wold en ligt rondom in de natuur.

Op de kamers ligt een info map klaar voor de gasten.  Boordevol info met alle beschrijvingen van de  fietstochten en wandelingen in de omgeving. Alle wandelingen en fietstochten worden door ons regelmatig gecontroleerd (en dat vinden wij erg leuk om te doen) 


Neem de tijd voor ons ontbijt  Een driegangen ontbijt dat wordt geserveerd in de aparte ontbijtruimte. Bij mooi weer  wordt op verzoek het ontbijt in de tuin geserveerd. 

 B&B 't Kragelhuus, rondom in de natuur

Rust, ruimte en gemoedelijkheid in en om Nationaal Park het Drents Friese Wold 

De regio Zuid Oost Friesland wordt ook wel het 'andere Friesland' genoemd. Een beetje van Friesland en een beetje van Drenthe. Het is een paradijs voor fietsers en wandelaars met drie nationale parken en honderden kilometers aan fiets- en wandelpaden. Een  regio vol natuurschoon, afwisseling, rust, ruimte en gezelligheid. 

Wij wijzen u graag de weg in ons mooie Zuid Oost Friesland!

 Breng de wandelschoenen mee of de fiets (of beide) en wij zorgen voor de rest. Fietsroutes worden op maat samengesteld voor onze gasten. Geef maar aan wat u graag wilt zien en hoeveel kilometer u ongeveer af wilt leggen op een dag. Wij zorgen voor een bijpassende route. Dit geldt natuurlijk ook voor de wandelingen. Wilt u een dagtocht lopen of liever een klein ommetje, alles kan. Wij willen onze gasten graag op alle mogelijke manieren kennis laten maken met de schoonheid van onze woonomgeving. Wilt u helemaal niet wandelen of fietsen maar lekker relaxen en in alle rust bijkomen van de dagelijkse hectiek, dan kan dat natuurlijk ook. Neem plaats in de gastentuin en geniet met een goed boek en een lekker drankje van de ruimte, de stilte en de vogeltjes. 

Vuul je thuus in 't Kragelhuus,
U bent van harte welkom!

Petra Kragten
Boijlerweg 16
8392NH Boijl
Email: Petra.Kragten@gmail.com

E-mail verzonden